Ustawienia plików cookies

Tutaj możesz ustawić korzystanie z plików cookies zgodnie ze swoimi preferencjami.

Techniczne pliki cookies

są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania witryny. Techniczne pliki cookies muszą być zawsze aktywne (nie można ich dezaktywować pojedynczo), w związku z tym nie jest udzielana zgoda na ich wykorzystanie.

Analityczne pliki cookies

pozwalają nam zrozumieć w jaki sposób korzystasz z witryny, by moglibyśmy ją ulepszać. Analityczne pliki cookies pozwalają mierzyć wydajność witryna (ilość odwiedzających i źródła odwiedzających). W ten sposób uzyskane dane są przetwarzane łącznie, bez użycia identyfikatorów wskazujących na konkretnego użytkownika.

Spersonalizowane pliki cookies

przechowują informacje o Twoich osobistych ustawieniach witryny. Spersonalizowanych plików cookies potrzebujemy, aby jak najlepiej dostosować stronę i jej zachowanie do Twoich potrzeb i zainteresowań.

Reklamowe pliki cookies

są ustawiane za pośrednictwem niniejszej witryny przez naszych partnerów reklamowych. Reklamowe pliki cookies nam pozwalają wyświetlać taką treść, która będzie dla Ciebie interesująca i przydatna.

Używamy plików cookies

Korzystamy z plików coookies w celu analizowania wizyt, zapamiętywania preferencji i poprawy użyteczności witryny. Klikając na przycisk "Zgadzam się", wyrażasz zgodę.

Ustawienia Zgadzam się

Możesz również odmówić zgody.

Przejdź do treści Skip to menu

Jesteśmy specjalistami w dziedzinie separacji magnetycznej

Projektujemy, produkujemy i stosujemy urządzenia do separacji magnetycznej. Nasze separatory magnetyczne projektujemy i produkujemy na miarę zgodnie z Państwa zapotrzebowaniem.

16. 8. 2021

Separacja metali podczas produkcji czekolady (studium przypadku)

Cel separacji:

  • Usuwanie  Fe cząstki większe niż  1 mikrometr. Osiągnięcie maksymalnej czystości produktu końcowego.

Wynik:

  • W następnych technologiach nie wykryto żadnych zanieczyszczeń metalami. Te zostały przechwycone/zatrzymane  przez zainstalowany separator.

Przemysł: Spożywczy – produkcja czekolady
Zastosowanie: Instalacja w rurociągu DN50 transportującym czekoladę płynną. Konieczne było zapewnienie, aby przy przejściu czekolady przez separator magnetyczny nie dochodziło do spadku temperatury czekolady i jej zagęszczenia. Z tego powodu zainstalowaliśmy separator z podwójnym płaszczem   z ogrzewaną  przestrzenią wewnętrzną.
Separowane medium: Czekolada
Wykorzystane urządzenie: MSP-S 50/2 N – podwójny płaszcza, 120 °C OCTOPUS

Top